Privacy

Inleiding

Deze Privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van de door kopers verstrekte persoonlijke informatie (hierna: Persoonsgegevens), alsmede data verkregen vanuit bezoek aan en gebruik van shop.zonnebloem.nl. De Zonnebloem werkt voor deze webshop samen met een externe dienstverlener, Belarto Nederland B.V., handelend onder de naam Charity Service, hierna te noemen Charity Service. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is De Zonnebloem de ‘Verwerkingsverantwoordelijke’ en Charity Service de ‘Verwerker’ van de persoonsgegevens die via deze webshop worden verwerkt. 

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens en hoe lang worden deze bewaard?

Wanneer u bestelt op shop.zonnebloem.nl ontvangt Charity Service uw gegevens: uw naam, e-mailadres, bezorg- en factuuradres, betaalgegevens en telefoonnummer. Dat is nodig voor de betaling en bezorging van uw bestelling en om u te informeren over uw bestelling of eventuele retouren. Charity Service bewaart deze gegevens tot uiterlijk 1 maart na de actie. 

De financiële gegevens gerelateerd aan uw bestelling moeten wij conform de wetgeving 7 jaar bewaren. 

De Zonnebloem heeft ook inzicht in de bestellingen, de eventueel extra donatie en uw gegevens. Wij nemen u dan als donateur op in onze database. Wij kunnen uw telefoonnummer gebruiken voor telefonische opvolging van uw donatie. Uw adres en e-mailadres gebruiken wij om contact met u te onderhouden op de wijze die wij hieronder beschrijven. 

Hoe onderhouden wij contact met u? 

Bij uw bestelling kunt u aangeven of u de e-mail nieuwsbrief van de Zonnebloem wilt ontvangen. U ontvangt deze nieuwsbrief alleen als u daarvoor zelf toestemming heeft gegeven en u kunt zich hiervoor eenvoudig afmelden via de afmeldlink in elke nieuwsbrief die u van ons krijgt. 

Heeft u wat besteld in onze webshop, dan hebben wij met u een klantrelatie. Wij mogen uw contactgegevens dan gedurende maximaal drie jaar gebruiken om u vrijblijvend op de hoogte te stellen van de nieuwe collectie in de webshop. U ontvangt jaarlijks van een ons een mailing in uw brievenbus en wij kondigen ook eenmaal per jaar via de e-mail de start van de kerstkaartenverkoop aan. Voor deze aankondigingen van soortgelijke producten uit onze webshop is uw toestemming niet nodig.

Worden uw persoonsgegevens verstrekt aan derde partijen?

Omdat de Zonnebloem gebruik maakt van het bestel- en verzendsysteem van Charity-Service ontvangen zij de gegevens die nodig zijn om uw bestelling af te handelen. Binnen de webshop wordt het betaalproces via IDeal uitgevoerd door een Payment Service Provider. Uw bestelgegevens worden nooit verhuurd of verkocht of doorgegeven aan andere partijen. 

Wat zijn uw rechten?

Recht op inzage, correctie of wissen van gegevens

Als u uw persoonsgegevens die door ons zijn verwerkt wilt inzien, wijzigen of verwijderen dan kunt u dit doen door uw verzoek te sturen aan het postadres onder aan deze pagina of via het contactformulier op onze website. Geef daarbij duidelijk aan dat het gaat om een inzage- of correctieverzoek op grond van de AVG. Wij sturen u binnen vier weken een reactie op uw verzoek. Gegevens laten verwijderen is slechts mogelijk voor zover de Zonnebloem nog aan zijn wettelijke verplichtingen kan voldoen, zoals de wettelijke bewaartermijnen. 

Wilt u geen post meer ontvangen van de Zonnebloem of wilt u niet meer gebeld worden, dan kunt u dat ook altijd bij ons aangeven via onderstaande contactgegevens. 

Een vraag of een klacht? 

Heeft u nog specifieke vragen of opmerkingen over onze privacyverklaring? Neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens  vind u op onze website. Indien u van mening bent dat wij uw klacht over de verwerking van uw persoonsgegevens niet naar uw wens hebben behandeld en wij hier gezamenlijk niet uitkomen, dan hebt u het recht om uw klacht in te dienen bij de Nederlandse privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functionaliteiten voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens uw bezoek aan onze website op bijvoorbeeld uw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen over uw surfgedrag op een bepaalde website. Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Hoe worden uw cookies gebruikt?

Om meer service te bieden bij het bezoeken van onze website maakt Charity- Service gebruik van cookies. Indien u later weer deze website bezoekt, dan herkent de site u aan de hand van informatie die bij uw vorige bezoek is verkregen. Belangrijk om te weten is: De cookies van Charity-Service bevatten NIET uw e-mailadres of telefoonnummer, noch wordt er met behulp van de cookies een profiel opgebouwd dat te herleiden is naar een bepaald persoon. Aan de hand van cookies besturen wij de presentatie van onze website aan u, genereren wij algemene statistieken en verkrijgen wij inzage in hoe onze website door u als bezoeker wordt gebruikt. Op deze wijze kunnen wij onze diensten optimaliseren.

Soorten cookies

Deze website maakt gebruikt van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven. Uw toestemming geldt voor www.shop.zonnebloem.nl en alle andere door Charity Service verzorgde websites en systemen, alsmede de derden die wij daarbij inschakelen.

Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken. Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders. 

Wijzigingen van de privacyverklaring

De Zonnebloem behoudt het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. 

Inwerkingtreding

Deze privacyverklaring is in werking getreden op 1 september 2020.

Contact

Postadres:
Nationale Vereniging de Zonnebloem
t.a.v. Dienstencentrum
Postbus 2100
4800 CC Breda

 Telefoon:  (076) 564 64 64 

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur